Riu

Per Sort passa el riu Noguera Pallaresa, afluent del riu Segre, que és famós per ser un dels principals rius de Catalunya.

El Noguera és molt conegut per la varietat d’activitat que es realitzen, com ara el caiac, el ràfting, barrancshidrospeed. A mesura que rep les aigües d’altres rius i torrents que desemboquen, el cabal es va fent més fort, i per això és un dels millors rius per a la pràctica d’esports d’aigües braves.

Això ha fet que hagi estat proclamat Destí Turístic Esportiu per la Generalitat de Catalunya.

El riu Noguera Pallaresa neix a Pla de Beret, a la vall d’Aran, a pocs metres del naixement del riu Garona. A diferència del seu riu germà, que es dirigeix ​​cap a l’oceà Atlàntic, la Noguera Pallaresa es dirigeix ​​inicialment cap al nord-est pel municipi d’Alt Aran, passa per Montgarri, i travessa Pallars cap al sud, primer Pallars Sobirá (travessant els pobles de Esterri d’Àneu, Llavorsí, Sort i Gerri de la Sal), i després de travessar el congost de Collegats, el Pallars Jussà (travessant els pobles de Pobla de Segur i Tremp), on se li uneixen els rius Escrita i Flamisell després de passar Pobla de Segur.